Koude eerste kerstdag en een update

Vogelgeluiden op CD

396 soorten op 4 cd's

Vanochtend alsnog vroeg uit de veren gegaan om bij de Oelemars in Losser te kijken. De trektelpost was echter lastig te bereiken aangezien het stuifsneeuw op sommige punten meer dan 50cm hoog was. Bij aankomst was er niemand te bekennen dus we hebben de auto in de berm gezet en zijn naar de telpost gewandeld. Op wat sporen van een vos na leek er in eerste instantie weinig te vliegen. Na wat flinke stappen door de dikke sneeuw doken er plots 3 goudvinken op in de berm. 2 prachtige mannetjes en een vrouwtje. Onder het genot van een warme drank ging de telefoon over. SW stond op de vlonder en had ons schijnbaar in de peiling. Na een korte maar ‘sneeuwige’ rit arriveerden we op de vlonder. Hier konden we goed de 9 kleine barmsijsen bekijken. Een nieuw soort voor mijn medevogelaar. Helaas bleven ze niet lang genoeg hangen voor een foto. Op een paar niet te determineren groepjes zangertjes hing er te weinig in de lucht. Na drie kwartier ben ik met tien steenkoude tenen de auto weer ingestapt.

Thuis de site weer wat verder aangepast. De secties About me, Determinatie en Artikelen zijn aangepast. De aankomende dagen zullen er nog meer updates plaatsvinden. Iedereen succes bij de zoektocht naar de grote trap.

En het eerste kerstcadeau is binnen (zie hieronder). De CD Tous les oiseaux d’Europe met 396 soorten. Helaas kan iTunes enkel de eerste CD naar Nederlandse namen omzetten. De rest is in Engels, Duits of Latijn. De vogel wordt niet geintroduceerd en het geluid begint meteen te spelen. In het hoesje zit een boekje met daarin een duidelijk overzicht van de soorten en welk nummer op de CD je moet luisteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s