Een flinke score

De afgelopen paar dagen een flink aantal soorten op de jaarlijst gekregen. Er zaten voor de verandering zelfs weer wat nieuwe soorten voor de NL lijst bij. Helaas geen tijd voor een uitgebreide samenvatting maar hierbij een korte opsomming en een leuke video.

Braamsluiper, Noordse kwikstaart, slechtvalk, boomvalk, zomertaling, kraanvogel, koekoek, gierzwaluw, grote mantelmeeuw, topper, dwergmeeuw, kleine strandloper, temminck strandloper, goudplevier, zilverplevier, rosse grutto, geelpootmeeuw, drieteenstrandloper, noordse stern, zwarte stern, visdief, steenloper, regenwulp, nachtegaal, zwarte ruiter, cetti’s zanger, morinelplevier, roerdomp, blauwborst, tuinfluiter, lepelaar, waterral,  rietzanger, kleine karekiet, baardman, steltkluut, Amerikaanse wintertaling, blonde ruiter, ross meeuw. 


De waarnemingen zijn door het gehele land gedaan en zijn goed geweest voor mijn jaarlijst en NL lijst. De jaarlijst staat op: 184. De levenslijst op 260. Tijdens de dag in het Lauwersmeer is het ons zelfs gelukt om 113 soorten te zien.   Hierboven heb ik geprobeerd de leukste soorten te noteren maar ik vergeet ongetwijfeld nog iets.

Foto van grutto's tijdens het trektellen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s