Boekwinkel Naturalis

De collectie boeken bij het Naturalis is op zijn minst bijzonder te noemen. Het deel waarin de vogelboeken staan is 10 meter breed en staat bomvol met alles wat je wilt/kunt weten van vogels. Ik heb mezelf enigszins kunnen beheersen en slechts twee boeken aangeschaft: The Sound Approach to Birding van Mark Constatine and the Sound Approach & Advanced Bird ID Handboek van Nils van Duivendijk. De tweede betreft de grote (A4) editie. De kleine heb ik een paar maanden geleden al gekocht maar een grote versie vind ik voor thuis prettiger.

The Sound Approach to Birding is een klein meesterwerkje waar de lezer twee geweldige audio CD’s bij krijgt. Het boek gaat in op alle aspecten van vogelgeluiden. Op welke elementen de vogelaar moet letten en wat je allemaal kunt afleiden aan vogelgeluiden. Het boek is voor mij een eye-opener. Tijdens het lezen wordt je door de audio CD begeleid en maak je kennis met de vele aspecten van vogelgeluiden.

The Sound Approach to Birding

De Advanced Bird ID Handbook van Nils heb ik al eerder besproken maar het is simpelweg een must have voor elke serieuze vogelaar. Er staat geen enkele illustratie of foto in het boek maar van 1350 soorten worden de kenmerken concreet en duidelijk verwoord. Bovendien beschrijft Nils diverse kleden. De grotere versie is op A4 formaat en is ideaal voor op de bank of aan de eettafel. Voor het veld kun je beter de kleine versie aanschaffen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s