Migration begins…

Koning winter is met de noorderzon vertrokken. Hij heeft zich slecht kortstondig laten zien maar het was razend. Veel vogels zijn het slachtoffer geworden maar inmiddels zijn de meeste vogels de koude vergeten. Het begint ze namelijk te kriebelen. De temperatuur stijgt en de dagen worden langer. Het wordt tijd om naar het noorden te trekken en dat betekent dat het voor de vogelliefhebbers tijd wordt om de telposten te bemannen. Vandaag was de eerste dag van 2012 dat telpost de Doorbraak werd bemand. De volledige telling is HIER terug te vinden.

9 kleine zwanen

Ondanks het enthousiasme en de motivatie stonden we er niet bij het eerste daglicht. Dit kwam voornamelijk door een late nacht en de miezerige neerslag. De laatste druppels van de dag werden nog net door de ruitenwissers weggeveegd en bij aankomst begon het zo nu en dan op te klaren. We werden begroet door een aantal grote zilverreigers en zeven knobbelzwanen besloten hun vleugels te laten horen. In het eerste deel van de ochtend waren we vooral druk met het tellen van ganzen. De grootste groep bestond uit  135 kolganzen maar ook riet- en grauwe ganzen vlogen richting noord. Het leuke aan die vroege voorjaarsdagen is de combinatie van zowel winter- als zomergasten. De veldleeuweriken vliegen tussen de kramsvogels en koperwieken en achter de eerste graspiepers vliegen plots negen kleine zwanen. De graspieper vindt het hier eigenlijk nog net iets te koud terwijl de kleine zwaan met deze temperaturen al bijna uit zijn verenkleed drijft. Na een slechtvalk op de terugweg waren we qua vogels in ieder geval niet teleurgesteld.

De telling werd aan het eind  echter ruw verstoord door het breken van mijn telescoop (letterlijk). Deze ligt nu in twee delen in de woonkamer. Voor iedereen die niet bekend is met het aantal onderdelen van een telescoop… het hoort er één te zijn. Morgenmiddag maar meteen een bezoek brengen aan de optiekzaak. Hopelijk valt dergelijke schade onder de garantievoorwaarden. Het voordeel is geknapt en het ziet eruit als metaalmoeheid. De service van Bynolyt zal op de proef worden gesteld. Een flinke domper op een geweldige eerste trekteldag. Iemand een telescoop te leen?

Teleurstelling alom

Geluidopnames van vanochtend:
Rietgors | Grauwe Gans | Wulp 

Advertenties

Een gedachte over “Migration begins…

  1. Schrikken die foto en dan heb ik het niet over de telescoop!!!
    Maar zonder gekheid, mooi balen. Ik ben bang dat je opzoek moet naar een andere scoop, Swarovski kan ik re aan raden.

    Gr.Martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s